Turite klausimų? Paskambinkite telefonu +370 698 46136 arba parašykite info@cookingshop.lt

Kavai ir arbatai

Kavai ir arbatai pagaminti reikia specialios įrangos.
Kava ir arbata – patys populiariausi gėrimai. Kasdien yra suvartojami įspūdingi kiekiai įvarių rūšių kavos bei arbatos. Ir vienas, ir kitas gėrimas turi daug gerbėjų. Reikia pabrėžti, jog abu šie gėrimai yra ne tik puikaus skonio, bet ir yra sveiki, nešantys naudą mums.
Kavos privalumai: sumažina tikimybę susirgti burnos, gerklės vėžiu, depresija, Parkinso liga, kepenų ciroze, astma, mažina akmenų susidarymo tikimybę, padeda išlaikyti stangresę odą, mažina plaukų slinkimą, išplečia smegenų arterijas ir mažina migreninius skausmus, sustiprina nuskausminamųjų vaistų poveikį, slopina alkio jausmą, suteikia organizmui reikalingų mikrolementų ir vitaminų.
Arbatos privalumai : gerina virškinimą, mažina blogojo cholesterolio kiekį, padeda atstatyti vainikinių arterijų disfunkciją, turi fluoro, kuris stiprina dantis bei dantenas, pašalina toksinus iš organizmo
Sunku rasti žmonių, kurie nemėgsta kavos, tačiau rasti negeriančių arbatos dar sudėtingiau. Arbatos puodelis mūsų rankose atsiduria bent keletą kartų per dieną, šaltuoju metų sezonu – dar dažniau. Ir tikrai ne be reikalo… Arbata yra puikus antioksidantų šaltinis, ji naudinga mūsų kraujagyslių sistemai, padeda atsipalaiduoti, netgi turi gydomųjų savybių… Verta prisiminti, kad labai svarbu kiek laikote arbatžoles užpiltas puodelyje prieš pradedant gerti savo gėrimą. Juoda arbata geriausiai atsiskleis, jei arbatžoles vandenyje laikysite apie tris minutes, žaliai arbatai reikia dviejų minučių, o vaisinėms ir žolelių – penkių