Ketaus puodai – ypač patvarūs.Vis daugiau žmonių mėgsta sveiką maistą. Gaminant ketaus induose, produktai išsaugo daugiau vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų. Ketaus puodai nepridega, todėl sunaudojama mažiau aliejaus ir kitų riebalų. Tai taip pat svarbu sveikai mitybai. Ir nuo nuolatinio naudojimo pasidaro dar geresni, nes jų paviršius tampa lygesnis. Ketaus indai turi pranašumą, nes ju praktiškai neįmanoma sugadinti.
Iš ketaus išlieti virtuvės reikmenys pasižymi savybe lengvai atlaikyti ypač aukštą temperatūrą. Esant reikalui galima ketaus puodus ir keptuves naudoti ant viryklės, krosnyje ir net virš laužo – tokie indai išlaikys originalią formą net užpylus ant jų šalto vandens.
Dėl ketaus savybės tolygiai paskirstyti karštį jie lengvai ir greitai pasigamins sultingą vištienos ar kitos mėsos kepsnį bei gražiai apskrudins bulvę, nenaudodami daug riebalų.
NAUJŲ NEEMALIUOTŲ KETAUS KEPTUVIŲ IR INDŲ PARUOŠIMAS NAUDOJIMUI.
1. Prieš pirmą naudojimąsi indus reikia kruopščiai išplauti karštu vandeniu su indų plovimo skysčiu. Naudoti kempinę arba indų plovimo šepetį be metalinių šerelių. Nusausinti.
2. Į indą įberti valgomosios druskos ir kaitinti 10-20 min., ją maišant.
3. Po kaitinimo druską išberti, o indą nuskalauti karštu tekančiu vandeniu. Leisti atvėsti ir nusausinti.
4. Vėl įkaitinti indą labiau nei 180⁰C ir vidinę indo pusę ištepti plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Leisti atvėsti. Dabar indas tinkamas maisto gaminimui.
NEEMALIUOTŲ KETAUS INDŲ IR KEPTUVIŲ PRIEŽIŪRA:
1. Nepalikite paruošto maisto ilgesniam laikui ketaus induose.
2. Baigus gaminti, indą išplaukite (rekomenduojama ne naudoti šveitimo priemonių), kruopščiai nusausinkite (geriausiai tai daryti nestipriai įkaitinus indą, kad niekur neliktų vandens lašų, kurie gali sąlygoti indų aprūdijimą) ir vėl padengti plonu augalinio aliejaus sluoksniu.
3. Neplauti ketaus indų indaplovėse.
4. Laikyti ketaus indus rekomenduojama sausoje, gerai vėdinamoje vietoje.
5. Netinkamai naudojami arba laikomi indai gali aprūdyti, tačiau tai nėra defektas, indai ir toliau bus tinkami maisto ruošimui: aprūdijusias vietas nušveiskite metaliniu šepetėliu arba kempinėle, įkaitinkite ir padenkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu.