Puodai su stiklo dangčiu ar su metalo kiekvienas nusprendžia individualiai.
Įvairių paskirčių puodai virtuvėje yra nepakeičiami maisto gaminimo herojai. Svarbiausia, jog jų funkcionalumų spektras palengvina mūsų dienotvarkes ypač darbo dienomis. Pavyzdžiui, didesni tinka mūsų troškiniams ir sriuboms, mažesni rytinėms košėms arba padažams. Nors kartais sudėtingų klausimų mums apie puodus nekyla, tačiau vis tiek yra svarbu žinoti kai kuriuos aspektus norint turėti ilgalaikius patarnautojus virtuvėje.
Virtuvėje mes praleidžiame nemažai laiko, tai lyg susirinkimo vieta, kurią aplanko visi namų nariai. Rytais čia mes mėgaujamės gardžiais pusryčiais ar kava, o vakarais draugiškai aptariame dienos įvykius su vakariene ar skaniais užkandžiais. Vieni iš mūsų skiria daugiau dėmesio maisto gaminimui, kiti mažiau, tačiau vienaip ar kitaip kiekvienas turi savo virtuvės aplinkoje bent porą puodų.