Turite klausimų? Paskambinkite telefonu +370 698 46136 arba parašykite info@cookingshop.lt

Peiliai

Peiliai – labai individualus dalykas. Tai pagrindinis įrankis, su kuriuo dirbama nuolat. Dauguma virėjų vertina klasikinius, vadinamuosius šefo peilius. Juos renkantis didžiausias dėmesys kreipiamas į bendrą svorį ir geležtės storį. Svarbiausia, kad jis „liptų“ prie rankos. O kokia jo kilmė – vokiškas, japoniškas ar skandinaviškas – ir koks jo gamintojas, didelės reikšmės neturi.
Dydis ir forma svarbu. Nuo to priklauso peilio paskirtis. Dar svarbu, iš ko jis pagamintas. Aštrus ir geras peilis – nepakeičiamas Jūsų pagalbininkas ruošiant maistą. Tinkamai pasirinkę peilius, gaminsite lengvai ir greitai. O gerai išgaląstas peilis, ne padidina, o mažina galimybę juo susižeisti.
Visų pirma, reikėtų atkreipti dėmesį į geležtę. Jos šoninės plokštumos, sueinančios į ašmenis, vadinamos nuolydžiais. Šie gali būti aukšti, prasidedantys nuo peilio penties ir einantys iki pat ašmenų. Pjaunant tokiu peiliu, jis slysta gilyn niekur nekliūdamas. Jei nuolydžiai prasideda žemai, pjaunant kietesnius produktus peilis ima strigti ties nuolydžių pradžia.
Nuo plieno rūšies priklauso, ar greitai peilis atšimpa, ar jis mechaniškai atsparus, o tai lemia ir kainą. Be to, peilio kokybė priklauso ne tik nuo metalo, bet ir nuo terminio jo apdorojimo.