Nerūdijančio plieno keptuvės naudojimo instrukcija.
Instrukcijos
Nerūdijančio plieno keptuvės naudojimo instrukcija
• Prieš naudodami pirmą kartą, išplaukite nerūdijančio plieno keptuvę po šiltu vandeniu su indų plovikliu.
• Kaskart prieš naudodami keptuvę be dangos, kruopščiai ištepkite ją riebalais, bet tik keptuvei įkaitus. Per anksti įpylus aliejaus arba įdėjus sviesto arba perkaitinus keptuvę maistas svils.
• Štai kaip sužinoti, ar keptuvė pakankamai karšta: ant vidutinės-mažos ugnies leiskite savo nerūdijančio plieno keptuvei kaisti 1–2 minutes. Geriausias būdas sužinoti, ar jūsų keptuvė paruošta aliejui, yra į keptuvę įlašinti nedidelį lašelį vandens. Jei keptuvė yra tinkamos temperatūros, lašelis išliks nepažeistas ir judės po keptuvę kaip lėkštėje besisukantis marmuro rutuliukas. Jei jūsų keptuvė per šalta, jis greitai užburbuliuos ir išgaruos. Jei jūsų keptuvė per karšta, jis suskils į mažesnius lašelius ir labai greitai lakstys keptuvėje.
• Į keptuvę įpilkite pakankamą kiekį kepimo aliejaus arba įdėkite sviesto. Palaukite, kol sviestas pradės putoti, tada sumažinkite kaitinimą.
• Keptuvė be dangos idealiai tinka maistui skrudinti aukštesnėse temperatūrose, maistas įgyja traškų paviršių. Tačiau nepersistenkite, mažinant temperatūrą užkertamas kelias maistui prisvilti.
• Be to, nerūdijančio plieno keptuvėje be dangos maistas veiksmingiau apskrunda žemesnėje temperatūroje, taip taupoma energija.
• Nerūdijančio plieno keptuvę be dangos taip pat galite naudoti įvairiais kitais maisto ruošimo tikslais. Tai apima maisto ruošimą liepsnoje, kepimą aukštoje temperatūroje maišant ir ruošiant įvairių rūšių padažus. Puikiai tinka padažams gaminti pomidorų pagrindu.
• Daug baltymų turintis maistas, kaip sojų varškė, balta žuvis, kiaušiniai arba gaminant patiekalus pieno arba grietinėlės pagrindu, linkęs lipti prie keptuvės be dangos, todėl būtinai visada naudokite pakankamai kepimo aliejaus arba naudokite keptuves nelipnia danga . Taip pat bandykite per anksti nemaišyti ir neapversti maisto. Tai konkrečiai taikoma vištienos filė.
• Kad pasiektumėte optimalių rezultatų, rekomenduojame ruošiant maistą keptuvėje be dangos naudoti pakankamą kiekį aliejaus arba sviesto.
• Keptuvės rankena gali įkaisti. Turėkite netoliese porą storų virtuvės pirštinių arba storą rankšluostį, kad apsaugotumėte rankas ruošdami maistą keptuvėje be dangos.
• Prieš plaudami leiskite keptuvei atvėsti.
• Keptuvę galima naudoti orkaitėje iki 270 °C temperatūros.
• Tinka visų tipų kaitlentėms, įskaitant indukcines.
• Tinkamai rūpinantis ir prižiūrint, keptuvę be dangos galima naudoti visą gyvenimą.